Вести од Архива

ВИДЕО: ОРГАНИЗИРАНА БАНДА УНИШТУВА НИЗ ОХРИД – СО ТРСКИ И МОЛИВИ ЈА ЗАПУШИЈА НОВАТА ФОНТАНА

Попладнево во отворите на цевката низ која се пумпа водата во новата фонтана пронајдени беа делови од трски и дрвени моливи со кои беа запушени отворите на решетката од која водата треба да влегува во системот низ кој се пумпа и кружи низ фонтаната.

Прочитај повеќе

ФОТО: ДИВЈАЦИТЕ ПОЧНАА СО КРШЕЊЕ НА ДРВЦАТА НА ПАТЕКАТА КАЈ СТУДЕНЧИШТА

Само што беа засадени, утрово едно од новите дрвца кои треба да ја красат патеката кај ”Студенчишта” , охриските дивјаци веќе го ”поткастриле”.

Прочитај повеќе

НАЈНОВА ВЕСТ: ИСПОКРШЕНИ ТЕЗГИТЕ ВО ЦЕНТАРОТ НА ОХРИД

DECEMBER 17, 2014

Прочитај повеќе

НАЈНОВА ВЕСТ: ДИВЈАЦИТЕ НОЌЕСКА ГО КРШЕЛЕ МЕРМЕРОТ НА НОВАТА ПАТЕКА

Дивјаците кои шетаат ноќе по охридските улици ( во медиумите наречени несовесни граѓани ) ноќеска продолжиле со уништување на новата патека кај Студенчишта.

Прочитај повеќе

ЕКСКЛУЗИВНО: ВАКА ЌЕ ИЗГЛЕДА НОВИОТ ПАЗАР ВО ОХРИД

Најавуван уште во осумдесеттите години од минатиот век, нуден како лажно предизборно ветување на сите избори од 1996 година па се до 2011 година, конечно новиот покриен пазар во Охрид во мандатот на Никола Бакрачески станува реалност и исполнето предизборно ветување.

Прочитај повеќе