Истражување: Колкава е идеалната големина на машкиот полов орган?

Големината на машкиот полов орган отсекогаш предизвикувала полемика, а и машките и женските имаат различна претстава за тоа која големина е идеална.

Поради тоа тим научници одлучи да се позанимава со оваа тематика и да го пронајде вистинскиот одговор.
 

Научници од Универзитетот во Мексико и Универзитетот во Калифорнија повикаа 75 жени на возраст од 18 до 65 години, кои се во хетеросексуални врски и имаат редовни сексуални односи.

Тие имале задача да погледнат 3Д приказ на пенис со различни големини, од 10 до 21,5 сантиметри и да изберат што за нив е идеална големина.

Според мислењето на жените, идеална големина е 16 сантиметри.