Охридските теквондисти викендов на турнир БОСНА ОПЕН 2018

Теквондо клубот ХВА РАНГ ИТФ Лескоец-Охрид, овај викенд 05.10 -07-10 2018 ќе учествува на меѓународен теквондо ИТФ   "А Класа" турнир "БОСНАА ОПЕН 2018" во Добој,БиХ, кој е традиционално еден од најквалитетните "А Класа" турнири" за есенската  сезона

На овај турнир под водство на Марјанчо Лазаревски црн појас 4 дан , поранешен светски вицешампион, такмичарите на  Теквондо клубот ХВА РАНГ ИТФ Лескоец-Охрид ,  ќе ги одмерат силите во  форми и спаринг-борби поединечно, додека сениорите ќе уќествуваат и за специјални техники и тест на снага.

Се надеваме дека и овај пат претсатвниците на Теквондо клубот ХВА РАНГ ИТФ Лескоец-Охрид ќе не престават во најубаво издание и ќе не направат да се чувствуваме горди. Воедно Теквон-до клубот ХВА РАНГ ИТФ Лескоец-Охрид користи прилика да изрази најголема благодарност до генералниот спонзор ПН МЕТАЛ , кој и овај пат е најзаслужен за нивното учество на овај престижен турнир