Актуелно

РЕЗУЛТАТИ ОД ИЗБОРИТЕ ВО ОХРИД ОД МИНУТА ВО МИНУТА

 

Константин Георгиевски со разлика од 3.908 гласа победи на Локалните избори во Охрид.

На Локалните избори во Охрид гласале 29 141 гласач.

Од нив

15 964 гласале за кандидатот на СДСМ Константин Георгиески, а кандидатот на ВМРО ДПМНЕ Митре Милоески освои 12 056 гласови . Неважечки ливчиња имало 1121.

Со ова Константин Георгиевски и официјално станува прв човек на Охрид.

На изборите за Претседател гласале   гласачи.

Од нив најмногу гласови освои Гордана Сиљаноска Давкова  13 302  , додека нејзиниот противкандидат Стево Пендароски освои 12 915  гласови. На изборите за претседател имало 1092 неважечки ливчиња.